Wanneer het buiten kouder is, is het een flinke uitdaging om jouw haar in model te houden. Regen, wind en sneeuw verpesten jouw perfecte kapsel en statisch haar komt er ook nog eens bij kijken. Wanneer je jouw jas en sjaal hebt uitgedaan, staat je haar ineens recht op je hoofd. En wanneer je jouw haren borstelt, hoor je het aan alle kanten knetteren en plakt je haar als lijm aan je huid vast. Herkenbaar? Lees gauw verder….

Laat me je ook uitleggen hoe statisch haar ontstaat.
In de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan in de zomer, daarom heb je vooral in de winter last van statisch haar. Door de hoge luchtvochtigheid in de zomer wordt er een dun laagje water over het haar gelegd. Water geleidt elektriciteit. Dit kleine laagje water zorgt er dus voor dat de elektronen weer terug de lucht invloeien. In de winter is de lucht droog en hierdoor blijven de elektrisch geladen deeltjes aan je haren zitten. Dit heeft als gevolg dat je haar statisch wordt.

 1. Gebruik vocht inbrengende producten. Was je haren bijvoorbeeld met de Olaplex Bond Maintenance Shampoo (no.4) en verzorg het daarna met de Bond Intense Moisture Mask (no.8) van Olaplex. Deze rijke en voedende producten houden het vochtgehalte in het haar in balans.
 2. Vermijd wol en synthetische kleding van polyamide en acryl op koude, droge dagen. Draag in plaats daarvan truien en vesten van katoen of zijde. Deze materialen zijn minder gevoelig voor statische elektriciteit.
 3. Uitgedroogd haar wordt sneller statisch. Hydrateer je haar dagelijks met een fijn serum. Orofluido Beauty Elixir is een fijne dikke serum voor in het haar. Het elixer zorgt voor hydratatie met een zijdezacht en glanzend effect in het haar. Je kan het gebruiken in zowel nat als droog haar.
  Tip: stop een 5ml flesje serum in je tas. Wanneer je gedurende de dag last hebt van statisch haar, kun je dit snel oplossen met een klein drupje serum.
 4. Probeer je haar minder vaak te wassen en douche niet te heet. Een wasbeurt droogt het haar uit, waardoor het eerder statisch wordt. Te warm water zal het haar en de hoofdhuid nog meer uitdrogen.
 5. Gebruik na het wassen van je haar Olaplex Bond Protector Nourishing serum (no.9). No.9 zit boordevol antioxidanten om vrije radicalen te neutraliseren. Het werkt als een schild tegen vervuiling, behoedt het haar voor afbreken en beschermt tegen warmtestyling tot 232°C.
 6. Gebruik haarlak om statisch haar tegen te gaan. Een haarlak legt een isolerend laagje over je haar, waardoor de elektriciteit beter wordt geleid. Gebruik bijvoorbeeld de The Collection Runway Session Secret Hairspray.
  Tip: spray een beetje haarlak op je borstel, voordat je het door je haar haalt. Vergeet niet om je borstel gelijk daarna even te spoelen!!
 7. Wil je een muts op? Spuit dan een dun laagje haarlak in de muts voordat je hem op je hoofd zet. De vezels krijgen dan een isolerend laagje, waardoor je haar minder snel statisch wordt.
 8. Zet de verwarming iets lager. Een verwarming maakt de lucht in de ruimte erg droog en dit leidt tot statisch haar. Maar je hoeft natuurlijk ook geen kou te lijden thuis. Zet de verwarming lager wanneer je gaat slapen en kleed je overdag dikker!
 9. Gebruik thuis een luchtbevochtiger. Zo blijft de luchtvochtigheid in huis op het juiste niveau en wordt je haar minder snel statisch.
 10. Last but not least: Wanneer je je haar hebt gedroogd met de föhn, koel het haar helemaal af met de koude blaas stand.

 

Professionele kappersproducten zijn geconcentreerder en hebben een betere werking dan drogisterij producten. Je hebt er minder van nodig en daarom zijn ze zeker niet duurder.

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9