Gezond haar is iets wat wij allemaal graag willen, maar weet jij ook wat te doen om je haar zo gezond mogelijk te houden? Hier zijn 10 tips voor gezond haar:

 

1. Geen parfum in je haar!
Omdat het lekker ruikt (vooral de rokers onder ons) denk je gauw om je favoriete luchtje ook op je haar te spuiten. Ik raad aan dit niet meer te doen! De alcohol in de parfum zorgt er namelijk voor dat je haar uitdroogt en je haarkleur doffer wordt. #wedontwantthat

2. Hoofdhuidmassage
1x per week een hoofdhuidmassage is goed voor de doorbloeding en zorgt het ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd. Verwen jezelf met een lekkere hoofdmassage (of laat je partner het doen!).

3. Eten & drinken
De verzorging van je haar begint van binnenuit, daarom is het belangrijk om te letten op je voeding. Je haarwortels worden gevoed door de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Eet minder gefrituurd, voorverpakte en bewerkte voedsel en drink meer water en natuurlijke sappen dan ander dranken voor soepel en glanzend  haar!

4. Draag je haar vaker vast
Wanneer je je haar vaak los draagt is de kans groot dat het sneller beschadigd. Dit komt doordat het dan bijvoorbeeld langs je kleding, de muur of de stoel waar je op zit schuurt. Draag je haar regelmatig in een knot of een vlecht. Op deze manier kunnen vooral je punten minder beschadigd raken. Maak je knot of vlecht niet te strak, dit is niet zo fijn voor je haarwortels. En gebruik een elastiekje – zoals die van Invisibobble-  dat je haar niet beschadigt 

5. Slaap op een satijnen kussensloop
I can’t say it enough… Een satijnen kussensloop vermindert de kans dat je haar afbreekt, doordat deze kussensloop voor minder wrijving zorgt wanneer je slaapt. Hierdoor sta je ‘s ochtends op met minder klitten en blijft je haar & huid mooier! #sleepperfect

     

6. Was je haar 1x per week
Wist je dat door te vaak je haar te wassen, je haar juist beschadigt? Doordat je vaker nat haar hebt, – nat haar is kwetsbaar(der)-, expose je je haar tot meer beschadiging. En door de masserende beweging stimuleer je de talgklieren om harder te werken waardoor deze meer talg gaan produceren en jij dus vettig haar krijgt.  Probeer er daarom 1x per week aan te houden voor het haren wassen. In het begin is het even bikkelen, but no worries… Het is een fase! Je haar went vanzelf aan deze nieuwe routine en zal uiteindelijk minder snel vet worden. #ipromise

7. Spoelen met lauw water
Na het wassen heerlijk je haar uitspoelen met warm water? Yes i love that too! Alleen gaan je haarschubben daar wijd van open staan en is haar daardoor op zn aller kwetsbaarst! Daarom raad ik je aan om je haar te wassen met lauw water en het op het einde even te sealen met koud water!

8. Haarmasker
Je hebt verschillende soorten haarmaskers die allemaal een andere functie hebben. Om je haar gezond te houden, kan je het beste een voedend masker gebruiken. Olaplex no.8 bijvoorbeeld. Het maakt je haar sterker, dikker van structuur en geeft je haar een mooie glans. Het is voldoende om één keer per twee weken gebruik te maken van een voedend haarmasker. 

9. Deppen i.p.v. wrijven
Nadat je je haar hebt gewassen heb je automatisch de neiging om je haar droog te wrijven met een handdoek. Please don’t anymore! Door het wrijven van je natte, kwetsbare, openstaande haarschubben beschadig/breek je het haar af! Het is fijner voor je haar om het droog te deppen en hierbij gebruik te maken van een microvezel handdoek, in plaats van een gewone (stugge) handdoek.  

10. Kappertje
Last but not least, regelmatig je haren te laten knippen is het beste wat je kunt doen als je wilt genieten van mooi, vol en lang haar. Door elke 6 weken een puntje te laten knippenvoorkom je dat gespleten haarpunten verder naar boven toe splijten. Zo blijft je haar sterk, gezond en kan je ook echt zien hoe snel je haar groeit!

     

Met deze 10 tips kan je aan de slag om gezonder haar te krijgen. Was je helemaal op de hoogte of heb je tips gelezen die je nog niet kende? Let me know!

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9