#9 Detox & keratine

Vraag van Nina J.:

Hii, wat houdt een hair detox behandeling in en wat is het verschil met een keratine behandeling?

Hairfairy answers

Hi Nina, als eerst bedankt voor je vraag. Het grootste verschil is dat een detox treatment ‘product’ uit het haar haalt en een keratine treatment ‘product’ in het haar toevoegt.

Detox treatment:

De detox treatment van Urban Alchemy maakt het haar en hoofdhuid vrij van productresten, siliconen, mineralen en vetten uit het haar. Denk aan resten van (kleur)shampoos en conditioners, talg (huidsmeer), styling producten en gewoonweg het water welke vol zit met kalk en andere mineralen. Een detox treatment raad ik iedereen minimaal 2x per jaar aan voor een gezonde hoofdhuid en mooi haar. Na een detox treatment zal je haar meer glanzen en veel luchtiger voelen!

Keratine treatment:

Tijdens een keratine behandeling wordt er keratine in het haar ‘ge-sealed’. Hierdoor voelt het haar zacht en glad. En het ziet er steil uit met een extreme glans. Het blijft 2 tot 5 maanden in het haar zitten. Een keratine behandeling is perfect voor personen welke stijl haar willen of vaak stijlen. En ook wanneer je even geen omkijk wilt hebben aan je haar is een keratine behandeling een mooie uitkomst. Vooral wanneer het haar beschadigd is en je het even met rust moet laten. Na een keratine behandeling is je haar voor de komende maanden na het wassen en drogen: Steil! Elke keer weer alsof je net 2 uur voor de spiegel hebt gestaan om je haar te steilen. It’s just wash & go!

Enigste dingetje van een keratine behandeling is wanneer je het haar weer wilt oplichten, de keratine wat kan tegen werken waardoor het proces langer duurt en/of de gewenste (assige) kleur niet in 1 sessie haalbaar is. Het enige puntje om mee te nemen wanneer je een keratine behandeling wilt nemen.

Lees hier uitgebreider verder over de treatments

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9