Hier zijn 7 tips om droog haar als gevolg van het koude en natte weer in Nederland te bestrijden:

1. Hydrateer je haar: Het koude weer kan je haar uitdrogen. Gebruik daarom hydraterende conditioners en maskers, bij voorkeur Urban Alchemy hydrating and soothing conditioner of Olaplex no.8.

2. Beperk het wassen van je haar: Probeer je haar niet te vaak te wassen, omdat te veel wassen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid kan verwijderen. Was je haar indien mogelijk met lauw water in plaats van heet water, omdat heet water je haar kan uitdrogen. Als je merkt dat je haar snel vet wordt, overweeg dan om gebruik te maken van droogshampoo tussen wasbeurten door. Olaplex no. 4D.

3. Gebruik haaroliën: Haaroliën, zoals Olaplex no. 7, maroccan oil & biosilk, kunnen helpen om vocht aan je haar toe te voegen en het gladder te maken. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op de uiteinden van je haar om te voorkomen dat ze uitdrogen.

4. Vermijd overmatig gebruik van hitte: Probeer het gebruik van verwarmde stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen te beperken naar 1x per week op maximaal 160 graden, omdat de hitte je haar kan beschadigen en uitdrogen. Als je deze tools toch gebruikt, gebruik altijd een hittebeschermer om je haar te beschermen. Olaplex no. 6, 7 & 9.

 

5. Regelmatige trims: Laat regelmatig je haar knippen om gespleten haarpunten te verwijderen. Dit maakt je haar weer gezonder en laat je haar er glanzender uitzien. Regelmatig is maximaal om de 10 weken.

6 . Gebruik een luchtbevochtiger: Als de lucht in je huis erg droog is vanwege verwarming, kan het helpen om een luchtbevochtiger te gebruiken om vocht aan de lucht toe te voegen. Dit kan helpen voorkomen dat je haar te veel vocht verliest.

7. Bescherm je haar tegen de elementen: Draag een muts of sjaal om je haar te beschermen tegen de koude wind en regen. Dit kan helpen voorkomen dat je haar uitdroogt en breekt.

Door deze tips op te volgen, kun je de schade aan je haar als gevolg van het koude en natte weer in Nederland beperken en ervoor zorgen dat het er gezond en gehydrateerd uit blijft zien.

Het is belangrijk om een goede haarverzorgingsroutine te volgen, afgestemd op je haartype en behoeften. Als je merkt dat je haar extreem droog is en deze tips niet helpen, vraag me dan naar welke behandelingen er zijn voor op droog haar.

Professionele kappersproducten zijn geconcentreerder en hebben een betere werking dan drogisterij producten. Je hebt er minder van nodig en daarom zijn ze zeker niet duurder.

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9