#8 Parabenen

Vraag van Rajshri R.:

Zou je mij kunnen uitleggen waarom parabenen, sulfaten en siliconen in shampoo’s slecht zijn voor je haar?

Hairfairy answers

In de vorige Hairfairy talks hebben we het uitgebreid gehad over siliconen en sulfaten. Nu tijd voor de laatste van de reeks: Parabenen!

Parabenen zijn chemische stoffen welke in producten worden toegevoegd om de houdbaarheid ervan te verlengen. Parabenen fungeren als een conserveermiddel. Ze voorkomen de aantasting door micro-organisme, bacteriën en schimmels waardoor je producten niet bederven.

Hier een paar voorbeelden van de meeste bekende parabenen:

  • Methylparaben
  • Ethylparaben
  • Butylparaben
  • Benzylparaben
  • Isobutylparaben
  • Propylparaben
Is het echt zo slecht?

Gebruik je af en toe een product waar parabenen in verwerkt is, geen probleem. Gebruik je consequent/altijd producten met parabenen, dan kan je een allergie ervoor ontwikkelen. Ook de hoofdhuid absorbeert de parabenen en zo kan ook wat van de chemische stoffen via de bloedbaan in ons vetweefsel en onze organen terecht komen. Dit kan schade aanbrengen en kan o.a. ons immuunsysteem verzwakken. Dit is wel extreem hé, bij langdurig en veel gebruik.

Bij allergie/gevoelige hoofdhuid, adviseer ik om de lijn van AntidotPro te gebruiken. Dit merk ontwikkeld producten speciaal voor de allergische en gevoelige hoofdhuid. Klanten ervaren geen jeuk meer tijdens of na het verven. Geen jeuk of irritatie meer na het haren wassen. Ik gebruik dit merk al een aantal jaar en de feedback is 100% tevreden!

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9