Kan ik ook huismiddeltjes gebruiken?

Vraag van Soraya S.:

“Een vraagje, heb ineens zo een last van roos. Ik kan geen normale antiroos shampoo gebruiken hé? Ik gebruikte die van Vichy. Wat kan ik wel gebruiken zodat m’n haar kleur niet aangetast wordt? Kan ik ook huismiddeltjes gebruiken? Las dat ik baking soda kan gebruiken voor m’n hoofdhuid. Maar is dat slecht voor m’n haarkleur? Helluppp, moet er echt van af😖”

Hairfairy answers:

Ahjee dat is vervelend! Omwille van je haar en haarkleur raad ik af om shampoo’s van de huisarts en/of apotheek te gebruiken. Die zijn zo agressief voor het haar, dat er vrijwel niks meer van je (bruin-grijze) haarkleur overblijft. Ook word je haar er erg stug van.

Hetzelfde geldt voor baking soda. Ik ben open minded over huismiddeltjes en altijd in voor een experiment! Zolang het mild is voor het haar.

Uit eigen ervaring adviseer ik je om eerst 1 van deze shampoo’s te gebruiken voor alleen je hoofdhuid en 5 min in te laten trekken: Kis scalp healing shampoo & revitalizer, Paul Mitchell shampoo two, Schwarzkopf professional BC bonacure purifying shampoo of Kis cleansing volume shampoo.

Haarroos krijg je door te veel talg op je hoofdhuid. Met wat stress erbij kan het verergeren. Let je daar ook op? 😉 #zorggoedvoorjezelf

Ik heb ze op voorraad voor als je het wilt ophalen of als ik je zie op korte termijn. En anders kan je de Kis shampoo’s bij een kappers-groothandel vinden of online bij een particuliere kappers-groothandel bestellen.

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9