#2 Haar tot mijn heupen

Vraag van Anita B.:

“Ik wil heel graag lang haar tot mijn heupen. Alleen elke keer worden mijn punten zo dun. En dan als het geknipt wordt (eens in de 6 maanden ongeveer), blijf ik hangen op dezelfde lengte. Maar als ik het niet laat knippen, ziet het er zo onverzorgd uit en kan ik er niks mee. De bovenkant van mijn haar blijft wel altijd vol. Heb jij tips waardoor ik wel lang haar kan hebben? Of kan het gewoon niet met mijn haar?”

Hairfairy answers:

Als eerst bedankt voor je vraag. Dit is een veel voorkomende ‘probleem’. Dit komt voornamelijk door wrijving. Je ziet op de afbeelding dat het haar vanaf ongeveer de schouderbladen dunner wordt. Het haar vanaf daar gaat al een jaartje of 4 5 met je mee. Je trekt het uit je jas, je leunt ertegen aan als je zit en ligt. En elke keer als je je hoofd beweegt ‘schuurt’ het tegen je rug + je zal er regelmatig ook mee spelen!

Wat ook een grote invloed heeft zijn de hitte tools, stijltang -krultang – föhn(borstels).

Tip: Investeer in een tool welke titanium platen heeft! Beperk het gebruik van hitte tools tot 2x per week en op max 160°. Onthoud: Hoe meer je doet met het haar, hoe meer aandacht het nodig heeft. Hoe langer je haar, hoe beter en ook meer verzorging het nodig heeft.

Een paar tips hiervoor:
Een professioneel merk shampoo en conditioner en eens in de 2 weken een haarmasker (vraag je hairstylist welke het beste bij jou past). Was het 1x per week. Gebruik ook een aparte handdoek voor je haar (microfiber). Nat haar is kwetsbaar, droog het ook z.s.m. en kam het pas als het gedroogd is! Minimaal 2 keer per jaar een Olaplex treatment. Slaap op een satijnen/zijde kussensloop. Maak het haar vast met een invisibobble elastiek of scrunchie.

En het allerbelangrijkste: Knip de punten elke 6 weken. Gespleten punten kan je vergelijken met hoe bacteriën zich verspreiden. 1 wordt 2, 2 wordt 4, 16 wordt 32 en 32 wordt 64 enz. Zie je hoe snel het opeens kan gaan? Door elke 6 weken te knippen, komen de gespleten punten niet verder dan 0,5 cm en blijft er nog genoeg over om mooi lang te worden! Probeer dit minimaal 5 maanden en je zal het verschil zien!

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9