‘Vooral de plukjes’

Vraag van Vaishny R.:

“Na een paar dagen worden vooral de plukjes van mn bangs heel vettig maar derest van mn haar nog niet echt, maar het zit al niet heel mooi dan.. zal ik dan gewoon om de 4/5 dagen mn haar helemaal wassen of kan ik me alleen focussen op mn bangs? ik probeerde alleen mn bangs te wassen maar dan voelt het alsof ik net zo goed alles kan wassen hahah”

Hairfairy answers:

Een pony, op zn Amerikaans bangs genoemd, heeft wel wat aandacht nodig. Het beste voor je hoofdhuid en haar (vooral gekleurd haar) is om het 1 keer per week te wassen. Alleen worden de korte lokken sneller vettig doordat het je voorhoofd en gezicht raakt, waar een lekkere laag crème op zit en daar bovenop raak je het vaker aan met je (natuurlijke vette) vingers.

Tip 1: Vul een spuitfles met water (& conditioner) en spray het over de pony en droog het in model met de föhn. Dit kan je dagelijks herhalen.

Tip 2: Strooi volume poeder tegen je aanzet en wrijf het door het vettige gedeelte. Doordat volume poeder stug maakt, zal het de vettigheid neutraliseren.

Op deze manieren kan je het rekken om je haar toch nog 1 x in de week te wassen!

7 tips voor het herfst/winter seizoen
7 tips voor het herfst/winter seizoen

Gezond haar
Gezond haar

Hairfairy talks #9
Hairfairy talks #9